Blogunuzu Blogger’dan WordPress’e Aktarma

Yazan Fatih Tarih 12 Aralık 2012 Çarşamba 0 yorum

Merhaba arkadaşlar, bu yazımda sizlere Blogger‘daki yazılarınızı,WordPress‘e en kısa şekilde nasıl aktarabilirsiniz onu anlatacağım. Öncelikle bu işlemi yaparken alınabilecek tüm yedeklerinizi alın. (Bunu artık her işlemde söylediğimiz için unutmuyoruz.) Olası bir hatada onlar bizim imdadımıza yetişecekler. İlk olarak WordPress Admin panelimize giriyoruz. (Anlatım ücretli bir hosting’e kurulu WordPress içindir.) Daha sonra soldaki menülerden “Araçlar” kısmına geliyoruz. Burada “İçe Aktar” kısmını göreceksiniz. Oraya tıkladığınızda karşınıza içe aktarmak için seçenekler gelecek.
Buradan en üstte bulunan “Blogger” seçeneğine tıklıyoruz. Karşımıza bir eklenti kurulumu geliyor.Blogger Importer 0.4 adlı eklentiyi kurmamız gerekiyor. Yoksa Blogger’daki yazılarımızı WordPress’e aktarma işlemi gerçekleşmiyor. Bu eklentiyi otomatik olarak kolay bir şekilde kurabilirsiniz.
Eklenti kurulumu tamamlandıktan sonra “Eklentiler” sayfasından eklentimizi etkinleştiriyoruz. Ardından tekrar “İçe Aktar” kısmına geliyoruz. Buradan yine “Blogger“i seçip, açılan sayfadan “Authorize” butonuna tıklıyoruz. Bizi doğrudan Google Blogger hesabımıza yönlendiriyor. Burada WordPress, Blogger hesabınıza erişim izni isteyecek.
Erişim iznini verdikten sonra yazılarınızı kolay bir şekilde aktarabilirsiniz. “Import” butonuna tıkladıktan sonra tüm işlemleri tamamlamış oluyorsunuz.

0 yorum:

Yorum Gönder