Neden Üniversite Okumalıyız ?

Yazan Fatih Tarih 9 Aralık 2012 Pazar 2 yorum

Üniversite Okumak
Neden herkes üniversite okumak ister? Ya da neden bir üniversite okumak zorundayız? Üniversite, hayat demek değildir. Ama hayat, bence üniversite demektir. Kendimden örnek vermek istiyorum. Elektrik-Elektronik Mühendisliği‘ne hazırlanıyorum ve bu bölümü kazanmak için elimden gelenin fazlasını yapıyorum. Gece gündüz ders çalışmak, dershanede etütlere girmek, hocaların peşinden koşup sorular sormak gibi... Bunların yanında bir yıl, hatta iki yıl boyunca bir yandan sınav stresi, bir yandan ders çalışma stresi. Peki bunların hepsi neden? Güzel bir meslek sahibi olupçok para kazanmak için mi? Yoksa sadece okumuş olmak için mi? Bence hiç biri.
Düşünün, inşaatta çalışan bir işçi. Akşam eve geliyor, yemeğini yiyor ve gün boyu çalışmanın verdiğiyorgunluğu atmak için uzanıyor. Diğer yanda bir mühendisdoktoröğretmen… Evine geldiğinde, daha az iş stresini taşımakla beraber, daha dinç, daha mutlu, daha huzurlu. Böylece ibadet yapmayadaha çok vakti olabiliyor. Kısacası ibadet aklına gelebiliyor.
Meslekler, satın alınan eşyalar, paralar… Bunların hepsi geçici bir birikim olmakla beraber bu hayatta ayakta durabilmemiz için gerekli şeyler. Ama bunlardan daha önemli bir konu varsa oda bir gün buDünya’nın biteceğinin farkına varıp, ahiret için yatırım yapmak. Tabi bunu sadece cehennem korkusu ile değil, Allah rızası için yapmak.
Anlatmak istediğim asıl meseleyi özetlemek gerekirse: Okumak ve güzel bir meslek sahibi olmak elbette gerekli. Ama asıl amacınız her zaman Allah’ın rızası olmalı. Allah’ın rızasının olmadığı yerde, isterseniz sahip olabileceğiniz en büyük rütbeye sahip olun, Allah’ın izin vermediğinden fazlasınıkazanamaz/elde edemezsiniz. Okumanızın asıl amacıda öncelikli olarak Allah’ın emirlerine ve ibadetlere daha çok vakit ayırabilmek olması gerekir. Bundan dolayı iyi bir meslek ve iş sahibi olmak, bununla doğru orantılı olarak üniversite okumak gerekir.

2 yorum:

Redman dedi ki...

Haklısın kardeşim üniversite okumak insanı sorumluluk sahibi yaparken iyi bir meslek ve iş sahibide yapar.Önemli olan kendini yetiştirebilmektir.

Fatih dedi ki...

Yani kardeşim bütün iş insanın kendisinde bitiyor Sürekli yükselmek gerekli olduğun yerde saymayacaksın.

Yorum Gönder